با افسردگی چه کنیم ؟

مقصود از افسردگی اندوه و دلسردی در حالات رفتاری است. این بیماری به سبب عدم تعادل در واکنش های شیمیایی در مغز نمایان میشود. بهبودی کامل از این بیماری مشروط به شیوهی زندگی و بهره مندی از درمان مطلوب میباشد. به همین خاطر ممکن است طول مدت درمان روزها و ماهها و گاهی سال ها به طول انجامد.
مراحل پیشرفت افسردگی
طول مدت افسردگی احتمال دارد متفاوت باشد. اگر در طول درمان عنایت و توجه خاصی صورت نگیرد سبب شدت گرفتن بیماری شده و در نهایت اثرات منفی همچون خودآزاری و در نهایت خودکشی را در پی خواهد داشت. در نتیجه طول دوره درمان افسردگی بسیار حائز اهمیت میباشد.
روشهای مؤثر درمان افسردگی
برای افسردگی امکان درمان وجود دارد و هر چه زودتر اقدامات اولیه انجام گیرد تأثیرگذاری آن هم طبیعتاٌ بیشتر خواهد بود، البته این روشهای درمان برای افراد گوناگون تفاوت خواهد داشت. به طور حتم مشخصههای فردی، نشانهها و شرایط فرد در گزینش شیوهی درمان بیتأثیر نخواهد بود.
۱. دارو درمانی
داروهای متعددی در بخش درمان این بیماری وجود دارد که بسته به هر فردی اثر متفاوتی هم خواهد داشت. بنابراین تجویز با توجه به شرایط بیمار متفاوت خواهد بود و گاهی ممکن است پزشک از داروهای ضد اضطراب و نظیر آن ترکیبی تجویز نماید.
۲. روان درمانی
روان درمانی در راستای درمان بیماری دلتنگی و حس پوچی داشتن یعنی “صحبتکردن” با پزشک در این زمینه میباشد که در جهت بهبود سلامت روانی، میتواند کارساز و مفید واقع شود. لذا رواندرمانی به شکل های متفاوتی انجام میگیرد، ازقبیل رفتار درمانی دیالکتیکی ( DBT)و رفتار درمانی شناختی (CBT) می باشد.
۳. بستری شدن
بستری فرد مبتلا به افسردگی زمانی قطعی میشود که:
- در بیماری فرد بهبودی حاصل نشده باشد.
- بیمار در تأمین امنیت خود دچار مشکل باشد.
- بیمار توانایی مراقبت از خود را نداشته باشد.
۴. شوک درمانی
شوک درمانی که در این روش به وسیلهی جریان الکتریسته صورت میگیرد و برای افراد مقاوم به درمان و موارد شدید بازگشتپذیر، مؤثر میباشد. در نتیجه آخرین گزینهی درمانی قلمداد میشود.
۵. تغییر شیوه زندگی
با اعمال تغییرات در راه و روش که در زندگی در پیش میگیرید با این بیماری تا حد قابل توجهی میتوانید کنار بیایید.
برای درمان افسردگی چه کنیم ؟
با این حال برای افسردگی درمان خانگی خاصی وجود ندارد، اما فرد میتواند با انجام برخی فعالیت ها به شکلی مطلوب از خود نگهداری و مواظبت نماید. برخی از این شیوهها در ذیل بیان شده است:
- داشتن یک برنامه مدون و منسجم برای درمان این بیماری الزامی است.
- پرهیز از نوشیدن الکل و استعمال مواد مخدر برای طول مدت درمان بسیار مؤثر میباشد، زیرا این مواد ممکن است اثرات ضد اضطراب داروهایی که پزشک تجویز میکند مختل سازد.
- ورزش کنید و هرروز در معرض هوای تازه قرار گیرید. انجام مداوم فعالیتهایی همانند پیاده روی و نرمشهای سبک میتواند حس خوبی به شما القاء نماید.
- داشتن خواب روزانه منظم و تنظیم آن در ۷ الی ۸ ساعت میتواند اثربخش باشد.
- داشتن تغذیه مناسب میتواند روند بیماری را تا حد زیادی کاهش دهد.
- قبل از هر اقدامی برای مصرف داروهای گیاهی با پزشکتان مشورت کنید.
افسردگی را جدی بگیریم:
افسردگی بیماری جدی و حادی است. بنابراین اکثر افرادی که دچار این بیماری هستند، از سویی به سبب حاد بودن شرایط این عارضه شاید طول مدت درمان به درازا بکشد، منتها به این مفهوم نیست که قابل درمان نباشد. امروزه با پیشرفت های چشمگیری که صورت گرفته است همه چیز امکان پذیر است. شیوههای متعدد و متنوعی برای به حداقل رساندن نشانهها و درمان این بیماری و نیز کاهش احتمال بازگشت دورهها، وجود دارد. لذا فرد به کمک ابزار موجود بهتر میتواند خود را با شرایط بیماری افسردگی وفق دهد.