
با صادر شدت حکم طلاق، در نهایت همه چیز رابطهی قبلی به پایان می رسد. رابطهای که با هزار امید و رویاء شروع کرده بودید به طور رسمی پایان یافت. به هرحال شاید فرزندانی داشته باشید یا نه اصلاً برعکس فرزندی هم ندارید. ممکن است جدایی تصمیم خود شما یا تصمیم همسرتان بوده باشد یا ممکن است با توافق هم این کار صورت گرفته، به هر شکل که ماجرا به اینجا ختم شده، سوال مهم این است که از این به بعد چه خواهد شد؟ بهعنوان یک شخصی که تازه تنها و مجرد شده چه هدفی را دنبال می کنید؟ در این مقاله چند کاری که بعد از طلاق بایستی انجام دهید را به شما معرفی میکنیم:
چگونه پس از طلاق به زندگی عادی برگردیم:
۱-به خودتان اجازهی غصه و غم بدهید:
در موضوع طلاق و جدایی، دکتر فلورنس فالک Florence Falk رواندرمانگر و کارشناس ارشد خدمات اجتماعی و نویسندهی اثر «هنر ِ یک زن ِ تنها بودن» براین باور است که «تجربهی ازدواج و طلاق شما هرچه که هست، احساسهایی وجود خواهد داشت که سبب غم و ناراحتی شما میشوند.» بنابراین در این جریان شکل گیری این حالت امری طبیعی محسوب می شود.
۲- تلاش کنید از احساسات آزاردهنده خلاص شوید:
پس از رخ دادن مسئله طلاق از کسی کمک بخواهید، رابرت آلبرتی Robert Alberti، دکتر روانشناس و نویسندهی مشترک کتاب «وقتی رابطهتان پایان مییابد» معتقد است، این کمک میتواند صحبت در مورد احساساتتان با یک درمانگر باشد یا صرف زمان و انرژی بیشتر برای یک فعالیت خوب و مفرح باشد. طبق نظر این روان شناس: طبیعی است که بخواهید این احساسات همچون غم وناراحتی را بروز ندهید منتها اگر فکری برایشان ننمایید زندگیِ پیشِ رویتان را به تباهی خواهید کشاند.
۳- یاد بگیرید عزت نفس تان را افزایش دهید:
در راستای مبحث طلاق و جدایی زوجین، این روان شناس همواره توصیه می کند بایستی تمرین کنید تا اعتماد به نفستان را ارتقائ بخشید و به خودتان و تواناییهایتان اعتماد کنید تا ارزش وجودی خود را بیش تر از قبل دریابید.
۴- فرصتهای تغییر در خودتان را جستجو کنید:
در دوران طلاق و جدایی چیزهایی ترمیم و نوسازی میشوند و امکان تجربه ای به سبکی جدید از زندگی را پیش رویتان قرار می دهد. ممکن است این تحول چیزی به سادگی تغییر مدل مو باشد؛ در نتیجه پذیرای هر ایده و فکر جدید برای ایجاد تغییر و دگرگونی در زندگی تان باشید و هیچ فرصتی را صرفاً به این خاطر که نمیتوانید همه چیز را تغییر دهید، را از دست ندهید.
۵- شهامت تنها بودن را داشته باشید:
در روند طلاق و جدایی، تنها بودن به مفهوم گوشهگیری و قطع ارتباط با سایرین نیست. بلکه خیلی ساده یعنی زوج نبودن و در نتیجه نگرانی و دغدغه های مربوط به آن ر ا نداشتن.
۶- معیارهایی را که برای انتخاب افرادی در رابطه های قبلی داشتید را تغییر دهید:
پس از طلاق هر زمان که احساس کردید آماده و مهیای آن هستید، که اندکی از محدودهی امن و آرام خود فاصله بگیرید و کسانی را دیدار کنید که با شما تفاوتهایی داشته باشند این کار را حتماً انجام دهید. البته این بدین مفهوم نیست که بخواهید در پی رابطهای منتهی به ازدواج باشید بلکه هدف در این مرحله این است که ارتباط و تعامل بیشتری با افرادی با خصوصیات متفاوت را نیز تجربه کنید.
۷- به استقبال وظایف جدید و تازه بروید:
قبل از موضوع طلاق، ممکن است در زندگی مشترکی که قبلاً داشتید همسرتان بخشی از امور زندگی را بهعهده داشت و شما بخشی دیگر؛ به ویژه اگر مدت زمان این زندگی زناشوییتان طولانی بوده باشد، این موضوع نیز جاافتادهتر بوده است. منتها اکنون تمامی مسئولیت ها به عهدهی خودتان است و موردی هم ندارد اگر در این راه دچار خطا و اشتباه هم شدید ولی مسئولیت های جدیدی را بپذیرید، چرا که اشتباهات، مهارتهای زندگی را به شما آموزش میدهند و فرا می گیرید که چگونه با تنها بودنتان کنار بیایید.