تعهد و خیانتخانواده

خیانت زناشویی چیست؟

ترمیم روابط زناشویی بعد از خیانت 

موضوع تعهد در زندگی زناشویی و خیانت پس از آن مسأله‌ای است که ممکن است هر زوجی را با خود به چالش بکشد. لذا  صدمه و آسیب پس از عارض شدن این موضوع، بقدری سخت و دردناک است که تا مدتها فرد را با خود درگیر می‌کند. از طرفی پیامدهای این عارضه سبب می‌شود هر دو طرف رابطه آسیب ببینند. آیا اگر فردی که در زندگی می بایست به  تمامی قول و قرارهای خود پایبند می‌بود و حال خیانت نموده، خطایش قابل بخشش است؟ و راهی برای بازگشت فرد خاطی وجود دارد؟

خیانت زناشویی

مشکلات و آسیب های بعد از خیانت همسر:

موضوع تعهد و خیانت در زندگی زناشویی در عین تناقض با یکدیگر، رابطه‌ی مستقیمی در روابط زناشویی دارد. وقتی دو فرد بالغ زندگی‌شان را با هزاران امید و آرزو آغاز می‌کنند، هر دو طرف رابطه خواستار تعهد پایدار در زندگی هستند . از اینرو بدعهدی یک طرفه رابطه بدین مفهوم است که به هیچ کدام از قوانین در روابط زناشویی تعهد نداشته است. لذا مهم ترین آسیب پیمان شکنی، از میان رفتن اعتماد بین زوجین است. اعتمادی که قبلاً  با پایبند بودن به یکی سری اصول و قوانین پایه گذاری شد و شکل گرفت اما حالا همه چیز با نهان شدن پدیده ‌خیانت، شیرازه‌ی زندگی را از هم پاشیده است. در ادامه آسیب‌هایی که افراد با آن مواجه می‌شوند را بررسی می‌کنیم:

  • آسیب های وارده بر فرد خائن: فردی که پیمان شکنی کرده نسبت به عمل خود حس عذاب وجدان و گناه دارد و در این مواقع خطر ابتلا به بیماری‌های مقاربتی افزایش می‌یابد.
  • آسیب های وارده بر خیانت دیده:فردی که به او بی وفایی شده اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهد. ممکن است افکاری از ضعف در روابط عاطفی یا جنسی در فرد پدیدار می‌شود.
  • آسیبهای وارده بر نفر سوم رابطه بودن: در واقعه‌ی بی وفایی،  نفر سوم رابطه بودن خود مسئله‌ای سخت و دردناک است و این موضوع سلامت روان فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 

خیانت زناشویی

  • بازسازی رابطه پس از خیانت :

    همواره تعهد در زندگی زناشویی و مسئله خیانت از جمله موضوعاتی است که شکل دادن دوباره آن کار سهل و راحتی نیست. البته برخی زوج ها با پیش کشیدن عنوان طلاق این زندگی را در همانجا خاتمه می‌دهند اما برخی تمایل به بازسازی دوباره این زندگی دارند. هر چند این موضوع به این آسانی هم نیست و نیاز به گذشت تدریجی زمان دارد و مسئله‌ای مهمتر اینکه تعهد دوباره به موضوعی که قبلاً فرد خاطی در آن دچار لغزش شده است. اما با همه این تفاسیر به دلایلی که در ذیل مطرح می‌شود یکی از زوجین خواستار ادامه این زندگی هستند:

    • داشتن اشتیاق فراوان برای ادامه رابطه به دلایل گوناگون
    • داشتن روابط اجتماعی بالا
    • باورهای مذهبی
    • داشتن فرزند
    • داشتن حس بخشش و گذشت
    • شخصیت های وابسته

    درمان آسیب‌های خیانت :

    مهم ترین درمان های آسیب های ناشی از خیانت عبارتند از:

    • بخشش: بسته به وضعیت فعلی رابطه، تاثیری که از خیانت به جا مانده و توانایی فرد برای بخشش، ممکن است این روش برای گذر از مرحله آسیب بعد از عهدشکنی استفاده شود.
    • زوج درمانی و روان درمانی: مهمترین اتفاقی که در جلسات زوج درمانی و روان درمانی می‌افتد تمرین هدفمند مقابله ای با صدمات ناشی از پیمان شکنی و بی وفایی است.
    • گروه درمانی: این گروه ها تحت نظارت درمانگر متخصص به منظور اشتراک گذاشتن تجربیات افراد و رسیدن به راه حل مطلوب برای هر کدام از شرکت کنندگان برپا می‌گردد.

    شکست عشقی و درمان آن از جمله مواردی هستند که برای فرد در زمان مواجه شدن با پدیده‌ی بی وفایی مطرح می‌شود. مشاوره روانشناسی می‌تواند درد ناشی از خیانت را التیام بخشد و در بالا بردن سطح کیفی زندگی فرد یاری رساند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا