خردسالکودک و نوجوان

توصیه ها و نکته های مهم برای استحمام نوزاد

استحمام نوزاد یکی از سخت‌ترین وظایفی است که مادران به عهده دارند، به خصوص اگر فرزند اولشان را به دنیا آورده باشند. هرچند نوزادان از استحمام کردن لذت می برند و معمولا بعد از آن خواب راحتی دارند، اما استحمام صحیح نوزاد نیاز به تمرین کردن دارد. بنابراین، بهتر است دفعات اول حتماً استحمام نوزاد را با کمک همسر یا مادرتان انجام دهید.

اگر تصمیم دارید به تنهایی نوزاد خود را به حمام ببرید حتما سوالات زیادی در ذهن شما وجود دارد. نگران نباشید! پازل زندگی به مهمترین سوالات شما در خصوص استحمام نوزاد پاسخ می دهد:

استحمام نوزاد هر چند روز یکبار باید انجام گیرد؟

نیازی نیست که نوزاد خود را هر روز به حمام ببرید .استحمام نوزاد هر سه روز یک بار کافی است. به حمام رفتن نوزاد برای خواب راحت تر و همچنین سلامت بدن و پوست او بسیار مفید است اما اگر بیش از حد نوزاد خود را به حمام ببرید، پوست اون خشک خواهد شد.

استحمام نوزاد در چه زمانی از روز بهتر است؟

زمان استحمام نوزاد به خودتان بستگی دارد. بهتر است زمانی را برای به حمام بردن نوزاد انتخاب کنید که فرصت کافی دارید تا عجله‌ای برای این کار نداشته باشید. معمولا مادران ترجیح می‌دهند زمانی که کودک در خواب است، او را به حمام ببرند. به طور کلی توصیه می شود بلافاصله بعد از شیر دادن به نوزاد او را به حمام نبرید.

آیا حمام اسفنجی برای نوزاد مناسب است؟

پزشکان توصیه می‌کنند که حمام اسفنجی بهتر است یک یا دو هفته بعد از به دنیا آمدن نوزاد انجام گیرد. برای اینکه نوزاد خود را به حمام اسفنجی ببرید باید شرایط زیر را فراهم کنید:

این راه هم بخوانید بدنیست:  مشکل نخوابیدن نوزاد در شب

محیط گرم با یک سطح صاف: برای استحمام نوزاد می ‌توانید از اپن آشپزخانه یا وان حمام استفاده کنید.

یک حوله یا پارچه نرم :حوله یا پارچه نرم را روی سطح پهن کنید و کودک را روی ان بخوابانید.

یک دست آزاد: یک دست خود را همواره آزاد نگه دارید با دست آزاد خود مراقب کودک باشید و هر بار که می خواهید او را جابجا کنید با دست آزاد تان او را در حالت ایمن نگه دارید.

ظرف آب گرم: ظرف آبگرم را نزدیک خود بگذارید و دمای آن را قبل از اینکه روی پوست نوزاد بریزید امتحان کنید.

حوله یا اسفنج: حوله یا اسفنج را وارد ظرف آب گرم کنید تا آب را به خود جذب کند سپس آن را به آرامی روی بدن نوزاد بکشید.

در صورتی که شامپوی بچه استفاده کردید مراقب باشید که بیش از حد بدن او را کفی نکنید. ابتدا کودک را به پشت بخوابانید، دست ها، پاها و بدن و سر او را بشویید. سپس نوزاد را روی یک دست خود برگردانید و با دست دیگر اسفنج یا حوله آب گرم را روی پشت او بمالید.

شستن زیر بغل گردن و ناحیه تناسلی را فراموش نکنید. بین انگشتان دست و پای نوزاد را نیز تمیز کنید.

دمای مناسب آب برای استحمام نوزاد چقدر است؟

آب گرم با دمای حدود ۴۹ درجه سانتی گراد برای شروع استحمام نوازد مناسب است. حین حمام کردن، دمای آب نباید از ۳۸ درجه کمتر شود. حتماً دقت کنید که دمای اتاق یا حمام به اندازه کافی گرم باشد تا نوزاد سرما نخورد.

این راه هم بخوانید بدنیست:  نوجوان سالم از دیدگاه اسلام چه ویژگی هایی دارد؟

کدام قسمت از بدن نوزاد را اول بشوییم؟

اکثر مادران ترجیح می‌دهند، استحمام نوزاد را از صورت او شروع کرده و به سمت قسمت های پایین تر بدن او ادامه بدهند. به این ترتیب، نیازی نیست که هر قسمت از بدن را چندین بار آب کشید تا صابون یا کف روی آن از بین برود.

آیا موهای نوزاد را نیز باید شست؟

اگر نوزاد شما دارای موهای بلند و زیادی است که باید آنها را بشویید، بهتر است با یک دست خالی به آرامی شامپو را روی سر نوزاد بمالید و با یک ظرف آب کوچک روی سر نوزاد آب گرم بریزید تا با ماساژ دادن، شامپو از روی موهای نوزاد تمیز شود.

آیا بدن نوزاد بعد از استحمام به لوسیون نیاز دارد؟

بیشتر نوزادان بعد از استحمام نیازی به مالیدن لوسیون ندارند. اما اگر احساس می کنید پوست نوزادتان بسیار خشک شده می‌توانید در نواحی از پوست که خشکی می بینید، لوسیون بمانید. مالیدن لوسیون می تواند احساس خوبی به نوزاد شما بدهد. اگر تصور می‌کنید خشک شدن پوست به علت استحمام بیش از حد است بهتر است در دفعات به حمام بردن نوزاد در هفته را کاهش دهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا