کودک و نوجوان

چطور از طریق بازی کردن با کودک ۵ ساله استعدادهای او را پرورش دهیم؟

چه راهکار هایی برای پرورش استعداد کودکان از طریق بازی کردن با کودک ۵ ساله وجود دارد؟ چگونه می توانیم استعداد او را تشخیص و پرورش دهیم؟ حتما این جمله انیشتین را شنیده اید که می گوید: پرورش استعداد فرایندی نیست که نقطه شروع و پایانی داشته باشد و عوامل گوناگونی در پرورش آن موثر است؛ مثل: جنسیت، هوش، شخصیت، محیط آموزشی و … همچنین پرورش استعداد کودکان متفاوت است.

استعداد چیست؟

آنقدر تعریف های زیادی درمورد استعداد وجود دارد و گسترده است که نمی توان روی یک تعریف کلی جمع گردد. استعداد یک نوع مهارت نیست، استعداد بر پایه و اساس ژنتیک بنا شده است و با مهارت کاملا متفاوت است. درک درست تفاوت مهارت و استعداد بسیار مهم می باشد و در مسیریابی و زندگی موفق نقش بسیار مهمی دارد.

مهارت یعنی تکرار یک کار و وقت گذاشتن برای درست انجام دادن آن است، به حدی که امکان دارد در انجام کار سپرده شده بدون نقص و عیبی صورت گیرد.

استعداد یعنی سیناپس های عصبی را شناسایی می کنیم و روی آن ها تمرکز و کار می کنیم. یعنی به صورت بالقوه کشش هایی در ما وجود دارد برای حرکت به سمت یک مسیر خاص

روانشناسی کودک ۵ تا ۶ ساله

همه والدین دوست دارند با فرزندانشان روابط خوب و خوشایندی داشته باشند؛ به همین دلیل لازم است توانایی های مناسب با سن فرزندان خود را خوب بشناسند. بسیاری از سوء تفاهم ها با این دلیل رخ می دهند که والدین توقع زیادی از خودک ۵ ساله ی خود دارند.

این راه هم بخوانید بدنیست:  روانشناسان درباره رفتار با کودک حسود چه می گویند؟

یکی از مسائل مهمی که والدین کودکان باید آن را خوب بدانند این است که کودکان باید از لحاظ اجتماعی رشد کرده تا بتوانند بدون حضور آنها در محیط هایی مانند مهد کودک و پیش دبستانی بدون ترس و هیچگونه اضطرابی حاضر شوند و با همسلان خود ارتباط برقرار نمایند.

در این سنین کودکان باید قوانین و مقررات اخلاقی زیادی کسب کنند. در این سن کودکان می توانند تصاویر پیچیده ای رسم کنند و برای همین بازی با کودک ۵ ساله در این حین می تواند به استعداد های آنها پی برد.

مهارت های کودک ۵ تا ۶ ساله

در پنج تا شش سالگی کودکان قادر هستند که:

۱٫     به بازی های نمایشی مشغول شوند؛ بازی نمایشی که طی آن نقش های روزمره و خیالاتی مانند ایفا کردن نقش پلیس و والدین در آن اجرا می شود و این بازی ها برای رشد آنها بسیار مناسب می باشند.

۲٫     به آن ها بگویید از فعالیت های بدنی لذت ببرند! شنا کنند، لی لی بازی انجام دهند و برقصند؛ بازی با کودک ۵ ساله می تواند به پرورش استعداد آن ها کمک کند.

۳٫     به او بگویید خاطرات گذشته خود را به یاد بیاورد و آن ها را بازشناسی کند.

۴٫     میزان کمیت یک چیز را بعد از تغییر شکل درک کند؛ مثلا توجه کند که مقدار یک گلوله گل رس در زمان پهن شدن تغییری نمی کند.

بازی با کودکان ۵ ساله می تواند به رشد و تکامل روانی و عقلانی وی کمک نمایید. کودکان در سن ۵ سالگی پر از شور و هیجان هستند و شما می توانید با بازی های مناسب کودکان ۵ تا ۶ ساله، به تقویت هوش، حافظه و مهارت های وی کمک نمایید.

این راه هم بخوانید بدنیست:  راهکارهای تربیت کودک خوش بین و مثبت

همتنطور که گفتیم بچه های پنج تا ۶ ساله داری هیجان بسیاری هستند؛ این وضعیت از نظر رشد جسمانی برای آنان خوب است، زیرا در برگیرنده ی حرکات پی در پی عضلات کوچک و بزرگی بوده و عملکرد بهینه ی این بخش های بدن را موجب می شود.

در ادامه این مطلب، به  بازیهای فکری برای کودکان ۵ تا ۶ ساله اشاره می کنیم که باعث میشوند مهارت های مختلفی را در کودکان تقویت کنند.

 بهترین بازی های فکری در خانه برای کودک ۵ تا ۶ سال

۱٫     بازی با سایه ها ساده ترین بازی فکری در خانه بدون وسیله است. با کمک این بازی والدین می توانند به ترس کودک خود در برابر تاریکی غلبه کنند. این بازی در بیشتر مواقع شب ها انجام می شود.

۲٫     بازی فکری لگو در خانه بدون وسیله می تواند به یافتن استعداد کودک ۵ ساله کمک کند. این بازی که به خانه سازی هم معروف است، یکی از جذاب ترین بازی ها برای کودکان است که باعث تقویت خلاقیت آنها می شود.

۳٫     بازی حافظه با رنگ ها یکی از محبوب ترین بازی های کودکان است و به این شکل انجام می شود که بزرگتر ها چند کاغذ رنگی را در کنار یکدیگر قرار می دهند و از کودک ۵ ساله خود می خواهند که ترتیب آنها را به خاطر بسپارند و سپس برگه ها را جمع می کنند و از کودک می خواهند ترتیب آنها را به دقت نام ببرد

جمع بندی

در این مقاله در رابطه با بازی با کودک ۵ ساله و پرورش استعداد آنها صحبت شد. والدین کودکان ۵ تا ۶ ساله می توانند با راهکار های بسیاری استعداد فرزند خود را شناسایی کرده و آن را پرورش دهند. سایت پازل زندگی تمام سعی خود را کرد که بتواند راهکاری به شما ارائه بدهد تا شما استعداد کودک خود را شناسایی و تشویق کنید.

این راه هم بخوانید بدنیست:  تست کرونا برای کودکان ضروری است؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا