کودککودک و نوجوان

چطور از لوس شدن کودکان جلوگیری کنیم؟

اگر می خواهید از لوس شدن کودکان جلوگیری کنید باید قوانین و محدودیت هایی متناسب با سن آنها در نظر بگیرید. والدین باید مسئولیت‌هایی را در قبال فرزندان بپذیرند و در قبال آنها، قوانینی را برایشان تعیین کنند. سن‌مناسب برای تعیین قوانین از زمانی که کودک شروع به چهار دست و پا رفتن می کند؛ آغاز می شود.

گاهی اوقات شنیدن “نه” برای کودکان لازم است آنها باید بدانند که تحت یک کنترل خارجی قرار دارند که باید از قوانین آن پیروی کنند. مطمئن باشید حتی اگر در برابر خواسته‌های کودکتان نه بگویید همچنان شما را دوست خواهد داشت اما اگر همیشه در برابر خواسته‌های او تسلیم شوید والدین خوبی نخواهید.

پازل زندگی راهکارهای مناسبی را به شما یاد می دهد که چطور از لوس شدن کودکان جلوگیری کنید:

  • با تعیین قوانین مناسب با آنها بازی کنید

کودک شما باید قبل از رفتن به مدرسه، احترام گذاشتن به قوانین را یاد بگیرد. یکی از بهترین راه های یاد دادن پذیرش قوانین به کودکان بازی کردن با آنهاست. شما باید برای بازی کردن قوانین مشخصی را تعیین کنید و مطمئن شوید که کودک این قوانین را به طور کامل درک کرده است. سپس در محدوده آن قوانین با او بازی کنید و برای تبعیت کردن از قوانین، تشویق و برای عدم رعایت آن ها جریمه در نظر بگیرید.

  • انتظار گریه کردن کودک تان را داشته باشید

تفاوت بین نیازها و آرزوهای کودکتان را تشخیص دهید. نیازهای او شامل درد، گرسنگی و ترس هستند. در این موارد باید به گریه های او پاسخ بدهید. اما در شرایط دیگر انتظار داشته باشید که کودک تان برای به دست آوردن چیزی که که آرزویش را دارد اما می داند شما به او نمی دهید؛ گریه کند یا جیغ بزند. او گریه کردن را بخشی از فرآیند رسیدن به خواسته اش می داند اما شما باید این رفتار او را تغییر دهید و به گریه های بیهوده اهمیتی ندهید.

  • سعی نکنید با کودک خود مذاکره کنید
این راه هم بخوانید بدنیست:  نشانه های کودک بیش فعال چیست؟

از موضع قدرت به عنوان والدین کودک پایین نیاید. وقتی که کودکی شما به سن دو یا سه سالگی رسید باید از قوانین تبعیت کند و مذاکره ای در این رابطه وجود نخواهد داشت. کودکان در سن ۲ تا ۵ سالگی کاملا قوانینی را که برای آنها تعیین می شود؛ درک می‌کنند. البته ممکن است نیاز باشد دلیل قوانین را برای آن‌ها توضیح بدهید اما هرگز برای رعایت نکردن قوانین با آنها مذاکره نکنید.

  • به کودک یاد بدهید که با بی حوصلگی خود کنار بیاید

وظیفه شما فراهم آوردن اسباب بازی، کتاب یا وسایل نقاشی برای کودک است. وظیفه کودک هم استفاده از آنها برای سرگرم کردن خودش است. تصور کنید که چند ساعت در روز با کودک خود بازی کرده‌اید و دیگر وقتی برای صرف کردن با او ندارید پس او باید بتواند خودش را سرگرم کند.

حتی کودکان از سن یک سالگی نیز می توانند خودشان را با اسباب بازی هایشان سرگرم کنند. ممکن است این مدت زمان کوتاه و کمتر از ۱۵ دقیقه باشد اما همین مقدار به آنها یاد می‌دهد که باید زمانی را برای سرگرم کردن خودشان به تنهایی در نظر بگیرند.

  • به کودک خود یاد بدهید منتظر بماند

اگر می خواهید از لوس شدن کودک تان جلوگیری کنید باید زمانی که شما مشغول به کارهای خودتان هستید؛ منتظر بماند؛ بدون اینکه بهانه گیری کند. باید با او تمرین کنید. از اینکه کودک خود را چند دقیقه منتظر بگذارید که با تلفن صحبت کنید یا کارهای آشپزخانه انجام بدهید؛ نترسید. این کار آسیبی به کودک شما نخواهد رسانید. در عوض به او یاد می‌دهد که شما مدتی از طول روز را باید به کارهای روزمره خودتان بپردازید و او نیز باید خودش را سرگرم کند.

  • بیش از حد از کودک خود تعریف نکنید
این راه هم بخوانید بدنیست:  روانشناسی و تفسیر نقاشی کودکان (آموزش گام به گام)

بچه ها تا حدودی نیاز به تعریف و تمجید دارند. زمانی که رفتار خوبی از کودک خود می بینید یا از قوانین شما پیروی می کنند حتماً از او تعریف کنید و او را تشویق نمایید. به این ترتیب به او یاد می دهید که هر چه بیشتر در محدوده قوانین شما رفتار کند. اعتماد به نفس او را افزایش دهید و به او فرصت بدهید تا با چالش‌های زندگی کنار بیاید و در عین حال حمایت شما را نیز داشته باشد. اما اگر در مواقعی که لازم نیست و بیش از حد از کودک خود تعریف کنید؛ کودک را لوس خواهید کرد.

  • به کودک خود یاد بدهید به حقوق بزرگسالان احترام بگذارد

کودک در طول زندگی نیاز به عشق، غذا، لباس، امنیت و حمایت شما دارد. اما نیاز های شما نیز مهم هستند. اگر می خواهید از لوس شدن کودک تان جلوگیری کنید باید به او یاد بدهید که به نیازهای شما به عنوان یک فرد بزرگسال احترام بگذارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا