کودک و نوجوان

راهکارهای تربیت کودک خوش بین و مثبت

همه ما می دانیم که داشتن نگرش مثبت می تواند به رشد و شکوفایی در هر موقعیتی کمک کند. به همین دلیل است که والدین اغلب از ما می پرسند که از چه راهکارهایی برای تربیت کودک خوش بین و مثبت استفاده کنند.

قبل از ارائه هر گونه راهکاری که می تواند به پرورش نگرش مثبت کمک کند، به من اجازه دهید که خوش بینی را همانطور که توسط روانشناسان تعریف شده ، بیان کنم. برای یک روانشناس، خوش بینی “همیشه دیدن چیزهای مثبت” نیست. در عوض، یک کودک خوش بین و مثبت دو باور مهم دارد:

  • مشکلات موقتی هستند و
  • اقدامات من می تواند مشکلاتم را کمتر کند.

در مقابل، یک کودک بدبین، مشکلات را سیستماتیک می بیند و معتقد نیست که اعمال او می تواند بر وضعیت او تأثیر بگذارد. واضح است که این دیدگاه، برای مقابله با مشکلات کمکی نمی کند.

افراد خوشبین، فرصت ها را می بینند و بدبین ها مشکلات را. افراد خوش بین پایه قوی برای رضایت و شادی دارند در حالی که بدبین ها مستعد افسردگی هستند.

آیا خوش بین بودن موجب نگرش مثبت می شود؟

به دو دلیل «نگرش مثبت» را می توان به عنوان خوش بین بودن در نظر گرفت. اول اینکه، افرد دارای نگرش مثبت تعریف روشنی از اهدافشان مانند موفقیت دارند. باوجود اینکه، افراد مختلف می توانند مفهوم بسیار متفاوتی از موفقیت داشته باشند اما مهم اینجا است که موش بین بودن موجب نگرش مثبت نسبت به اهدافی که به دنبال رسیدن به آنها هستیم، می شود. بنابراین، داشتن ایده واضح از یک هدف، قبل از دنبال کردن آن همان نگرش مثبت یا خوش بینی است.

این راه هم بخوانید بدنیست:  علت و علامت خطرناک راه رفتن کودک روی پنجه پا

دوم اینکه تحقیقات متعددی در مورد راهکارهای تربیت کودک خوش بین و مثبت و تقویت خوش بینی انجام گرفته و . اکثر آنها با بیش از ۲۰ سال کار با کودکان در کمپ های تابستانی و مراکز آموزشی در فضای باز به این نتیجه رسیده اند که تمرین ها و عاداتی وجود دارد که کودکان را خوش بین تر و مثبت تر می کند. این تمرینات راهکاری عالی برای پرورش نگرش مثبت هستند.

 

۵ تمرین برای آموزش خوشبینی و نگرش مثبت به کودکان

شان آکور در کتاب سال ۲۰۱۰ خود به نام مزیت شادمانی (The Happiness Advantage)، ۵ تمرین خاص را توصیف می کند که اثبات شده همه آنها خوش بینی را افزایش می دهند، نه فقط به صورت موقت، بلکه به صورت دائمی.

تحقیقات فعلی مغز نشان می‌دهد که ذهن انسان دائماً در حال بازسازی خود است و قادر به تغییرات معنی‌دار در سطح عصبی است. فردی که بدبین بوده است می تواند مغز خود را مجدداً اصلاح کند تا خوشبین تر شود. بسیاری از مزایای این اصلاح مجدد حتی پس از پایان تمرینات نیز ادامه می یابد. ما می توانیم از طریق این تمرین ها، کودک خوش بین و مثبت را تربیت کنیم بیاموزیم!

 

۱٫ تربیت کودک خوش بین و مثبت با ورزش کردن

ورزش منظم به اندازه داروهای ضد افسردگی در خوش بینی موثر است. ورزش باعث آزاد شدن اندورفین می شود که موجب می شود فرد بلافاصله احساس بهتری داشته باشد و سلامت عمومی را بهبود می بخشد که مزایای طولانی مدتی دارد. همچنین حس کنترل و تسلط ایجاد می کند: “من کاری کردم که حالم را بهتر کرد.” این نوع کنترل، به مغز شما آموزش می دهد که باور کند اقدامات شما می تواند چالش ها را کمتر کند، که یکی از دو باور یک فرد خوش بین است.

این راه هم بخوانید بدنیست:  نوجوان سالم از دیدگاه اسلام چه ویژگی هایی دارد؟

 

۲٫ تربیت کودک خوش بین و مثبت با مدیتیشن

مدیتیشن فقط به مدت ۵ دقیقه در روز باعث کاهش استرس و حتی بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود. لازم نیست کودک، آموزش مراقبه دیده باشد. فقط ۵ دقیقه تنفس منظم با ذهنی روشن به او کمک می کند تا استرس (و هورمون مربوط به آن کورتیزول) را کاهش داده و به طور کلی با بدبینی و نگرش های ضعیف مقابله کند. از طرف دیگر مدیتیشن نیز مانند ورزش حس کنترل را ایجاد می کند. بنابراین، می توانید روش های مدیتیشن را با کودک خود به عنوان یک بازی در طول روز تمرین کنید.

 

۳٫ انجام اعمال محبت آمیز عمدی

افرادی که آگاهانه با دیگران مهربان هستند، استرس شان کاهش یافته و “سلامت روانی شان افزایش می یابد”. مهم این است که اعمال محبت آمیز از قبل آگاهانه انتخاب شوند و نه اینکه فقط پس از اینکه انجام شدند، مورد توجه قرار گیرند. بنابراین، برای تربیت کودک خوش بین و مثبت باید هر روز برنامه ای برای انجام یک عمل خوب ترتیب بدهید. این اعمال می تواند از آب دادن به یک گیاه در حال خشک شدن تا سر زدن به مادربزرگ و خوشحال کردن او همراه کودکتان باشد.

 

۴٫ تربیت کودک خوش بین و مثبت با شکرگذاری

در این تمرین، باید در پایان هر روز ۳ چیزی را که بابت آنها سپاسگزار هستید، با کودک خود در یک دفترچه یادداشت کنید و سپس برای داشتن آنها خدا را شکر کنید. تمرین شکرگذاری به شما کمک می کند که بیشتر سپاسگزار باشید که این یکی ازویژگی های افراد خوش بین و مثبت است. افراد سپاسگزار پرانرژی ترهستند و عموماً به راحتی دیگران را می بخشند.

این راه هم بخوانید بدنیست:  دلایل و راهکارهای درمان شب ادراری کودکان

 

۵٫ در مورد یک تجربه مثبت در زندگی با کودک صحبت کنید

کودکان، عاشق شنیدن داستان هایی از زندگی شما هستند. بنابراین در روز ۵ تا ۱۰ دقیقه وقت بگذارید و برای او داستان هایی از موفقیت هایتان و تجربیات مثبتی که در زندگی داشتید، تعریف کنید.

 

جمع بندی

در این مقاله با راهکارهایی برای تربیت کودک خوش بین و مثبت آشنا شدید. با مشاهده ویدئو “فرزندپروری” نیز می توانید اطلاعات بیشتری در این زمینه بدست آورید.

منبع

https://blog.campchampions.com/blog/how-to-teach-kids-optimism

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا