کودککودک و نوجوان

با کودک حسود چگونه برخورد کنیم؟

کودک حسود این رفتار را معمولاً از پدر و مادر خود یاد میگیرد. حسادت کودکان زمانی بیشتر خود را نشان می دهد که که فرزند دیگری در خانه به دنیا می آید. کودک حسود نمی‌تواند توجه والدین را به نوزادی که تازه به دنیا آمده، تحمل کند. در این شرایط، والدین نیز با رفتارهای اشتباه خود مثل مقایسه کردن کودک با دوستان یا قهر کردن با او به علت اذیت کردن نوزاد، به حسادت کودک دامن می زنند.

اگر نشانه های حسادت را در کودک خود میبینید و نمیدانید چه طور با کودک حسود رفتار کنید؛ توصیه‌های روانشناسان را که در ادامه مطلب با شما مطرح خواهیم کرد؛ بخوانید:

  • حس مثبت را به کودک حسود خود منتقل کنید

شما باید با کودک حسود خود به نحوی برخورد کنید که احساسات منفی در او جای خود را به حس مثبت مست امنیت و آرامش بدهد اگر کودک شما ناراحت و پرخاشگر و غیرقابل کنترل به نظر می رسد یا دوستان و اطرافیانش را اذیت میکند و طوری وانمود می نماید که جزوی از بازی او بوده است باید او را حمایت کنید. از سرزنش کردن و مقایسه کودک با دیگران به شدت پرهیز کنید. جلوی دوستان یا افراد خانواده با او دعوا نکنید. حتی اگر دیگران شروع به دعوا کردن کودک حسود کردند؛ شما از او حمایت کنید اما در خلوت با او صحبت کنید و سعی کنید به او بفهمانید درصورتی که رفتارش را تغییر بدهد؛ شما همواره حامی و پشتیبان او خواهید بود.

  • به حرفهای کودک حسود گوش بدهید
این راه هم بخوانید بدنیست:  رفتار مادر با دختر نوجوان

در اکثر موارد حسادت در کودکان به علت کم توجهی به آنها به وجود می آید. بنابراین اگر مدتی از روز را به کودک خود اختصاص بدهید با او صحبت کنید و به حرفهای گوش بدهید؛ پس از مدتی جنبه های مثبت رفتاری او جایگزین حسادت خواهد شد.

داستان های بسیار زیادی وجود دارد که در آن عاقبت افراد حسود چندان خوشایند نیست. این داستان ها به طور غیرمستقیم به کودکان آموزش می دهد که رفتارهای اشتباه خود را اصلاح کنند تا به عاقبت آن افراد دچار نشوند. این داستان ها را می توانید شبها هنگام خواب برای کودک حسود خود تعریف کنید و هر زمان که از او رفتار نادرستی می بینید بخش هایی از داستان را برای او تکرار کنید و عاقبت افراد حسود را به او یادآوری نمایید.

داستانهای مناسب کودکان را دانلود کنید.

  • به کودک خود ابراز عشق کنید

هرگز به کودک حسود نگویید که دیگر او را دوست ندارید بلکه برعکس مدام به او تاکید کنید که شما عاشق او هستید از او حمایت خواهید کرد. زمانی که کودک حسود به شما اعتماد کند و مطمئن شود که هیچ کس دیگری نمی تواند جای او را در قلب شما بگیرد؛ از رفتار نادرست خود دست خواهد کشید. با ابراز احساسات و حمایت از کودک حسود به او کمک می کنید که سریعتر از پس این مشکل بر بیاید.

  • کودک حسود را با بچه‌های دیگر مقایسه نکنید

هرگز عملکرد کودک خود را با دیگران مقایسه نکنید چون این کار حسادت او را برمی‌انگیزد. اثر این مقایسه تا بزرگسالی نیز با او باقی می ماند و در روابط او با افراد دیگر تاثیر منفی خواهد گذاشت. شما فقط باید از جملاتی مثل این که “اگر این کار را بکنی من تو را بیشتر دوست خواهم داشت.” یا “این رفتار تو، من را ناراحت کرده اگر آن را تغییر بدهی؛ خوشحال تر خواهم بود و به تو افتخار می کنم.” استفاده کنید.

این راه هم بخوانید بدنیست:  با کودک خبرچین و فضول چه کنیم؟

اگر فرزند شما به مدرسه می رود هرگز نمرات او را با دوستانش مقایسه نکنید. این کار حسادت کودک را بیش از پیش بر می انگیزد و کمکی به حل مشکل فرزند شما نخواهد کرد. شما فقط باید از روش تشویق و حمایت نسبت به کودک حسود خود استفاده کنید و به جای مطرح کردن نقاط ضعف و رفتارهای منفی فقط نقاط مثبت او را تشویق کنید تا کودک نیز به نشان دادن رفتارهای مثبت عادت کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا