ازدواج عاقلانه یا عاشقانه: عاقبت ازدواج های عاشقانه چیست؟

ازدواج یکی از اساسی ترین مسائل زندگی است. هر شخصی که قصد ازدواج دارد؛ به دنبال فردی می گردد که از همه لحاظ با او تفاهم داشته باشد. اما درباره انتخاب چنین شریک زندگی، کدام روش مناسب تر است: ازدواج عاشقانه یا عاقلانه؟ در ازدواج عاشقانه هر کدام از طرفین، شریک زندگی خود را با توجه به احساسات خودشان انتخاب میکنند. در حالی که در ازدواج عاقلانه، نظر خانواده اهمیت بیشتری دارد. برای اینکه بدانید عاقبت ازدواج های عاشقانه چیست بهتر است با ویژگی های ازدواج عاقلانه یا عاشقانه بیشتر آشنا شوید:
ویژگی های ازدواج عاشقانه
- زوجین یکدیگر را به خوبی میشناسند و با رضایت خودشان تصمیم می گیرند زندگی مشترک را آغاز کند.
- در ازدواج عاشقانه دو طرف، مسئول انتخاب خودشان هستند و اگر در آینده با مشکلاتی روبرو شوند نمیتوانند دیگران را مقصر بدانند.
- زوجین به علایق و دیدگاه های یکدیگر واقفند و حتی مشکلات یکدیگر را نیز کاملاً می توانند تشخیص دهند اما به علت احساسی که به هم دارند؛ مشکلات را نادیده می گیرند.
- در ازدواج عاشقانه معمولا احساس بر عقل غالب است و هیچ کدام به درستی به این موضوع فکر نمی کنند که عاقبت ازدواج های عاشقانه چیست.
- یکی از مهمترین تفاوت های ازدواج عاشقانه یا عاقلانه، پذیرفتن شرایط ازدواج است. در ازدواج عاشقانه زوجین شرایط ازدواج را با رضایت دیگر تغییر می دهند. نظر خانواده ها در میزان مهریه اهمیت چندانی ندارد و زوجین با رضایت کامل با شرایطی مثل مهریه کم، نداشتن شغل و مهیا نبودن جهیزیه و غیره کنار می آیند.
ویژگی های ازدواج عاقلانه
- ازدواج عاقلانه فقط با نظر و احساسات دختر و پسر انجام نمی گیرد بلکه نظر خانواده ها در این ازدواج تاثیر بسیار زیادی دارد. معمولاً در ازدواج عاقلانه، خانواده ها خصوصیات رفتاری، فرهنگی و طبقه اجتماعی را با یکدیگر مقایسه می میکنند و به دور از احساسات تصمیم منطقی میگیرند.
- در ازدواج عاقلانه کشمکش های بیشتری وجود دارد چون عقاید بین اعضای خانواده به وجود می آید و همه دوست دارند نظر خود را به دیگران ارجحیت دهند. درنتیجه رسیدن به یک جمع بندی منطقی در این شرایط کمی مشکل به نظر می رسد. بنابراین افرادی که تصمیم میگیرند به روش عاقلانه شریک زندگی خود را انتخاب کند؛ در سنین بالاتری ازدواج میکنند.
- در ازدواج عاقلانه خصوصیات مثبت و منفی طرف مقابل سنجیده می شود. احساسات در این نوع ازدواج ها جایگاه کمی دارد و هر دو طرف سعی می کنند با پرسیدن سوالات بیشتر یا ارزیابی کردن طرف مقابل در موقعیت های مختلف به این نتیجه برسند که آیا شریک زندگی مناسب خود را پیدا کرده اند یا خیر.
- ازدواج عاقلانه نیز مانند ازدواج عاشقانه عواقب خاص خود را دارد. درست است که در ازدواج عاشقانه افراد با شرایط یکدیگر کنار می آیند و این موضوع ممکن است بعد از ازدواج و در طولانی مدت برایشان تحملناپذیر باشد اما ازدواج عاقلانه نیز خطر به وجود نیامدن عشق و علاقه در طول زندگی را با خود به همراه دارد. آمارها نشان میدهد اکثر زوجینی که در نهایت کارشان به طلاق عاطفی رسیده است به روش ازدواج عاقلانه تشکیل زندگی داده اند.
عاقبت ازدواج عاشقانه چیست؟
به طور قطع نمیتوان گفت که عاقبت ازدواج عاشقانه مثبت است یا منفی. بطور کلی روانشناسان اعتقاد دارند که در مسئله ازدواج، نظر طرفین مهم تر از نظر خانواده ها است. زوجینی که عاشقانه و با شناخت یکدیگر ازدواج میکنند؛ معمولا مشارکت و تصمیم گیری های بهتری در زندگی دارند و با شرایط کنار می آیند. اما عاقبت ازدواج عاشقانه در صورتی که با چشم پوشی از مشکلات اخلاقی، مالی و خانوادگی طرف مقابل انجام گرفته باشد؛ چندان مثبت نخواهد بود. شاید چند سال اول ازدواج یا حتی فقط چند ماه اول ازدواج عاشقانه برای زوجین بسیار لذت بخش باشد اما مشکلات اساسی با گذشت زمان خود را نشان خواهند داد و مهمترین مشکل زوجینی که ازدواج عاشقانه داشته اند؛ ترس از از مطرح کردن مشکلات شان با خانواده و سرزنش شدن از طرف آنهاست. به همین علت زوجین مجبور می شوند زندگی کنار یکدیگر را تحمل کنند و بسیاری از آنها دچار افسردگی های شدید یا مشکلات روحی و جسمی دیگری می شوند.