کودککودک و نوجوان

روانشناسان درباره رفتار با کودک حسود چه می گویند؟

کودک حسود کودکی است که احساس کینه و خشم به دلیل موفقیت یا مزیت های مرتبط به دیگران دارد و این حسادت بیشتر زمان ایجاد می شود که  با توجهی کودک نزدیک خود مانند والدین مواجه می‌ شود. حال در ادامه مقاله به معرفی علائم یک کودک حسود و نیز اشتباهات والدین در برخورد با او و بهترین روش های برخورد با کودک حسود خواهیم پرداخت.

 برخی از اشتباهات والدین که باعث حسادت در کودکان می شوند

۱- محافظت بیش از حد از کودک

یکی از علت های ایجاد حسادت در کودکان محافظت بیش از حد از آن ها است بنابراین بهتر است شما والدین عزیز کودکان خود را بیش از حد نازپرورده و

۲- ایجاد رقابت ناسالم و رفتار نادرست با کودکان حسود

به هنگامی که کودکان را وادار به فعالیت مشترکی می کنید و نتایج آن ها را با هم مقایسه می کنید باعث می شود که رقابت ناسالم بین آن ها ایجاد شدند و یک کودک نسبت به کودک دیگر یا یک خواهر یا برادر نسبت به خواهر یا برادری است حسادت کند.

۳- والدین مستبد و سخت گیر

یکی دیگر از علت های حسادت در کودکان کنترل بیش از حد کودک است که در نتیجه باعث افزایش حسادت در می شود در واقع قوانین و مقررات سختگیرانه والدین نسبت به کودک تاثیر منفی بر او می ‌گذارد و در نتیجه او با کمبود اعتماد به نفس رشد می کند و نسبت به خواهر و برادران یا همسالان خود احساس کم ارزشی کرده و  به آن ها حسادت می ورزد.

این راه هم بخوانید بدنیست:  بهترین روش پر کردن اوقات فراغت کودکان

۴- لوس کردن بچه از رفتار های نادرست با کودکان حسود

از دیگر علل ایجاد حسادت در کودکان لوس کردن آن ها است بنابر این به شما والدین توصیه می شود که کودکان خود را بیش از حد لوس و نازپرورده به بار نیاورید زیرا در این صورت ممکن است احساس کند که شکست ناپذیر است و زمانی که کودک جدیدی وارد خانواده می شود و یا با دوستی روبرو می شود از این که آن خواهر یا برادر و یا دوستشان از آن ها قوی‌تر است که حسادت کند.

بهترین رفتار با کودکان حسود از نظر روانشناسان

روانشناسان روش های رفتاری زیادی در رابطه با کودکان حسود را به والدین عزیز معرفی می‌کند که در زیر به برخی از آن ها می‌پردازیم.

۱- به کودکان حسود اطمینان دهید که دوستشان دارید

از آنجایی که حسادت از یک مکان ناامنی و ترس ناشی می‌شود وظیفه والدین این است که به کودک خود یادآوری کنند که همیشه او را دوست خواهند داشت و از او مراقبت خواهند کرد و نیز به آن ها یادآوری کنند که آن ها عضو بسیار مهمی است خانواده هستند.

۲- مقایسه نکردن فرزندان با یکدیگر

برخی از اظهارات والدین نذیره کاش تو هم مثل برادرت رفتار کنی باعث می شود که کودک نسبت به برادر یا خواهر خود حسادت کند بنابراین شما والدین عزیز تا می‌توانید فرزندان خود را با یکدیگر مقایسه نکنید زیرا با این کار نارضایتی بیشتری در کودک خود ایجاد می کنید و در واقع به نتیجه مثبتی نخواهید رسید بلکه در کودک خود حس حسادت ایجاد می کنید.

این راه هم بخوانید بدنیست:  آموزش فنگ شویی اتاق کودک

۳- برجسته کردن نقطه قوت کودکان حسود

از آن جایی که کودکان خود را با خواهر و برادرهایش آن مقایسه می‌کنند بنابراین شما بدون اینکه آن ها را با همدیگر مقایسه کنید می توانید نقاط قوت هریک از آن ها را بگویید مانند اینکه پسرم تو در ریاضیات خوب هستی و خواهر در خواندن مطالب خوب است.

۴- یادآوری به کودکان حسود که همیشه در مرکز توجه نخواهند بود

در رابطه با این دوره می ‌توان به هنگامی که کودک در مرکز توجه خانواده قرار دارد می توانید به او بگویید که گاهی اوقات ممکن است خواهر یا برادر او کمی بیشتر از آن ها مورد توجه سایر اعضای خانواده قرار گیرد و نباید آن ها ناراحت شوند زیرا برخی اوقات نیز به آن ها بیشتر از خواهر و برادرشان توجه می‌ شود.

۵- دلیل حسادت کودک را جویا شوید

وقتی حس می کنید که کودک شما حسود است و نسبت به این مسئله حسادت می کند با او صحبت کنید و دلیل اینکه چرا به شخص خاصی حسادت می ورزد را جویا شوید سپس به حرف‌هایش گوش دهید بدین وسیله می توانید علت حسادت او مثلاً کمبود اعتماد به نفس او را دریابیم و روش‌های مناسب برای تقویت کردن اعتماد به نفس در این راه به کار گیرید.

جمع بندی

در این مقاله در رابطه با کودک حسود و کردیم و علت ایجاد حسادت در او را ذکر کردیم و نیز چند روش برای رفتار با کودکان حسود را بیان نمودیم حال در پایان مقاله لازم است که شما را با یکی از دوره ها یعنی تربیت عاطفی مبتنی بر کلام آشنا کنیم که شما می ‌توانید برای یادگیری نحوه رفتار بهتر با کودکان به آن مراجعه کنید.

این راه هم بخوانید بدنیست:  علت زردی گرفتن نوزاد و درمان آن

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا